Leg afspraken vast met een samenlevingscontract in Almere

Bel ons 085-4011595

Samenlevingscontract Almere

Een samenlevingscontract is een relatief nieuw officieel document dat kan worden opgesteld door onze notarissen. Een samenlevingscontract is ideaal als u niet wilt trouwen, maar wel duidelijk vast wilt leggen welke afspraken u met uw partner heeft gemaakt over bijvoorbeeld het verdelen van het vermogen in een later stadium, de bevoegdheden over eventuele kinderen, enzovoorts. Het voordeel van het opstellen van een samenlevingscontract in Almere is dat u bij een eventuele scheiding al duidelijk heeft vastgelegd wie waar recht op heeft. Zo zal er nooit een discussie of conflict ontstaan over juridische zaken, mocht het inderdaad tot een scheiding komen. Doordat het document wordt opgesteld door een onafhankelijke notaris kan een van beide partijen later nooit zeggen dat er partijdigheid in het spel was. Beide partijen hebben het document immers ondertekend!

Samenlevingscontract in Almere opstellen

De overeenkomst die u ondertekent met een samenlevingscontract is relatief nieuw. Dergelijke samenlevingscontracten in Almere worden pas sinds september 2005 uitgeschreven door notarissen in Nederland. Toch kan een samenlevingscontract veel voordelen hebben! Zeker wanneer u een gemeenschappelijke huishouding voert en niet getrouwd bent of bijvoorbeeld niet mag trouwen uit geloofsovertuigingen. In een samenlevingscontract worden vermogensrechtelijke verhoudingen vastgelegd, evenals afspraken over eventuele kinderen in een relatie.

Nooit conflicten bij een scheiding

Het voornaamste voordeel van een samenlevingscontract behaalt u bij een eventuele scheiding. Bij een scheiding ontstaan vaak conflicten tussen ex-partners, doordat partijen het oneens zijn over hun rechten wat betreft het gezamenlijk vermogen of de inboedel. Ook ontstaan vaak conflicten over de bevoegdheid over kinderen. Door hier vooraf afspraken over te maken en deze vast te laten leggen door een notaris, kunt u hier in een later stadium altijd op terugvallen. Als de emoties hoog oplopen biedt een samenlevingscontract de zekerheid die u wenst!