Hulp nodig bij het opstellen van officiële documenten? Bel ons notariskantoor in Almere!

Bel ons 085-4011595

Notariskantoor Almere

Als u van plan bent te gaan trouwen, als u een vereniging op wilt starten of als u bijvoorbeeld een woning wilt kopen of verkopen, heeft u de hulp van een notaris nodig. Een notaris legt samen met alle betrokken partijen afspraken en regels vast in een officiële akte die door de betrokken partijen wordt ondertekend. Zo kunt u bij een conflict in een later stadium altijd terugvallen op de afspraken die u in een akte heeft vastgelegd. Een notaris is hiervoor noodzakelijk omdat een notaris dient als onafhankelijke partij en er zodoende nooit sprake kan zijn van bijvoorbeeld partijdigheid. Kom eens langs bij ons notariskantoor in Almere, wij zijn u graag van dienst!

Diensten van ons notariskantoor in Almere

Ons notariskantoor in Almere houdt zich met verschillende aspecten van het vak bezig. Zo helpen wij het opstellen van akten in drie categorieën: het familierecht, het onroerendezaakrecht en het rechtspersonenrecht. Welke categorie voor u van toepassing is hangt sterk van uw situatie af, maar door de diversiteit aan diensten kunnen we u vrijwel altijd helpen! Wilt u bijvoorbeeld niet trouwen, maar wel samenwonen? Met een samenlevingscontract kunt u precies vast laten leggen wie waar recht op heeft bij een eventuele scheiding. Ook het vastleggen van statuten voor verenigingen behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Het belang van een notaris

Het voornaamste belang van het werk van een notaris is het voorkomen van conflicten in een later stadium van een relatie of bijvoorbeeld een vereniging. Een notaris dient immers als een onafhankelijke partij, zodat er nooit partij wordt gekozen bij het opstellen van een document. Daarbij is een officiële akte van een notaris bindend en dienen alle partijen die het document ondertekend hebben zich hieraan te houden.