Koopakte laten opstellen in Almere

Bel ons 085-4011595

Koopakte Almere notaris

Wanneer u een nieuwe woning wilt kopen, of wanneer u als bedrijf in een nieuwe vestiging wilt trekken, dient u rekening te houden met tal van aspecten. Naast het feit dat u uw volledige inboedel moet verhuizen, uw oude woning moet verkopen of bijvoorbeeld de huur op moet zeggen, dient u voor uw nieuwe woning een koopakte op te laten stellen. Een koopakte is een akte, opgesteld door een onafhankelijke notaris, waarin de koper en verkoper van een woning de gemaakte afspraken omtrent de koop vast laten leggen. Voor het opstellen van een koopakte in Almere nodigen we u van harte uit bij ons notariskantoor. Overigens helpen we u hier ook graag met tal van andere akten.

Een koopakte in Almere opstellen voor uw nieuwe woning

Het ontbreken van een koopakte is zoals u zult begrijpen niet mogelijk bij de overname of verkoop van uw woning. Niet voor niets wordt een koopakte vaak gezien als een voorlopig koopcontract omdat alle afspraken hierin worden vastgelegd. De koopakte die onze notaris in Almere voor u opstelt is echter nog niet bindend omdat er in de koopakte nog ontbindende voorwaarden kunnen staan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uzelf of de andere betrokken partij nog in de (ver)koop van een andere woning zit, wat bepalend is voor het wel of niet (ver)kopen van uw woning. Overigens is het opheffen van een koopakte vaak niet eenvoudig. Het is alleen mogelijk om een koopakte op te heffen als dit gebeurt binnen drie dagen na het opstellen van de akte (in verband met  de wettelijk gestelde bedenktijd).

De fase na het opstellen van een koopakte

Wanneer u de koopakte heeft laten opstellen en beide partijen deze hebben ondertekend, wordt de koopakte naar de verkopende makelaar gestuurd. De notaris gaat in de tussentijd voor u aan de slag met het opstellen van een akte van levering.